Warmtepompsystemene

WARMTEPOMP SYSTEMEN

Er wordt veel over gesproken, maar wat is nu eigenlijk een warmtepomp? Een warmtepomp is feitelijk een airconditioning die kan koelen én verwarmen.

Veel airco’s zijn leverbaar als warmtepomp uitvoering die kunnen koelen, maar ook kunnen verwarmen. Bij het verwarmen wordt de koelcyclus omgedraaid. Er wordt warmte onttrokken aan de buitenlucht die vervolgens binnen wordt afgegeven. Deze z.g.n. warmtepompsystemen hebben een zeer hoog COP rendement. Dit kan oplopen tot maar liefst 500%. Kortom, uit 1 kW elektriciteit wordt 5 kW koeling of warmte geproduceerd!

Met een warmtepomp airconditioner kan de CV-installatie in het tussenseizoen (buitentemperatuur van 15 – 20 graden) uitgeschakeld blijven. Het is ook mogelijk om een warmtepomp airconditioner toe te passen met invertertechniek. Deze intelligente techniek zorgt ervoor dat het systeem uiterst snel en nauwkeurig reageert op veranderingen van het binnenklimaat. De koel- en/of verwarmingscapaciteit wordt voortdurend afgestemd op de gemeten en gewenste binnen-en buitentemperatuur. Bovendien zijn inverter airco’s uiterst stil en het energieverbruik ligt ca. 30% lager dan de conventionele split airco’s.

Wenst u meer informatie over warmtepomp systemen, neemt u dan contact op met een van onze adviseurs.

Telefoon: 010 437 67 66